Top službe – svet EU išče direktorja, NLB pa CIO; službe še v SID banki, Leku, Vzajemni ... Top službe – svet EU išče direktorja, NLB pa CIO; službe še v SID banki, Leku, Vzajemni ... Kljub kriznim razmeram nekatera podjetja iščejo nove kadre – pogledali smo aktualne ponudbe na trgu dela in izbrali najboljše
Kolikim je država plačala prispevke in subvencionirala plače? Kolikim je država plačala prispevke in subvencionirala plače? Toliko državne koronapomoči je bilo izplačane do prejšnjega tedna
Izračuni za Kurzarbeit: kolikšne bodo neto plače in kolikšni stroški dela Izračuni za Kurzarbeit: kolikšne bodo neto plače in kolikšni stroški dela 15 vprašanj in odgovorov o subvencioniranju skrajšanega delovnega časa
Oglasno sporočilo

Kako staranje vpliva na prihodke

Čas branja: 3 min
04.12.2017  09:54
Kako staranje vpliva na prihodke

Kako visoke prihodke bomo imeli, ko bomo praznovali 55 let? Bodo višji ali nižji od trenutnih? Pripravili smo nekaj ključnih točk, kako se osebni prihodki povezujejo s staranjem, in menimo, da bi vsi že zdaj morali uvideti širšo sliko in poskrbeti za to, da bi tudi v visoki starosti zaživeli na polno.

1. Naša karierna pot se spreminja glede na starost in prihodke.

Veliko let delovne dobe ne pomeni višje plače. Mednarodna raziskava o plačah, ki v Sloveniji poteka preko portala Plača.si, ugotavlja da je najbolj produktivno obdobje na področju prihodkov med 37 in 40 leti. Ta starost je pri ženskah povezana s premiki v karieri na področju materinstva. Zaposleni, stari okrog 40 let, generalno gledano zaslužijo največ v primerjavi s preostalim trgom dela, pri 50. letih pa se začne premica počasi lomiti in se preusmeri navzdol.

Zaključimo lahko, da zaslužimo največ, ko smo v najbolj produktivnih letih, saj imamo vedno več obveznosti (krediti, lizingi itd.) in stremimo k atraktivnim službam, ki nam ponujajo visoke prihodke. Takrat smo tudi najbolj ambiciozni in pogosteje menjamo zaposlitve, kar pomeni, da (skoraj) vedno gremo na bolje. Pri petdesetih se naše življenje počasi umirja in ni več tako dinamično, postajamo bolj predani trenutnemu nadrejenemu in prihodki nas kar naenkrat manj zanimajo.

2. Dolgoletne izkušnje niso vedno garancija za višje prihodke.

Glede na omenjeno raziskavo obstaja nekaj specifičnih področij in služb, kjer se leta izkušenj tesno povezujejo z višino prihodkov – tako je pri odvetnikih, managerjih, svetovalcih, zdravnikih, profesorjih na univerzi, specializiranih tehnikih … Na drugi strani je v sektorju administracije, vladnih ustanovah, proizvodnji, trgovini in kmetijstvu situacija obratna – starejši zaposleni bo imel enako ali nižjo plačo od mlajših, ki so se organizaciji šele pridružili. Na nekaterih področjih pa bodo mladi zmagovali, saj jih močno cenijo (in to tudi pokažejo preko dohodkov) v IT, digitalnem marketingu, telekomunikacijah in spletnih medijih.

3. Starejšim gospem hitreje grozi revščina.

Na splošno je znano, da ženske trpijo zaradi manjših dohodkov v primerjavi z njihovimi enako starimi moškimi kolegi, kar posledično pomeni nižjo sposobnost varčevanja in nižjo pokojnino. Generalno gledano je ženski spol pogosteje zaposlen v sektorjih, kjer je manj borbe za vodilna mesta, načrte pa jim »pokvarijo« tudi porodniški odhodi. Ravno zaradi takšnih razlogov imajo ženske več možnosti, da v starih letih trpijo za revščino. Paylab.com jim svetuje, naj se med kariero naučijo pogajati za povišice in postanejo bolj aktivne na svoji poti, da ne bi v poznih letih izkusile razlike med spoloma, med katerimi stoji ogromen prepad.

4. Nadaljevanje izobraževanja pomaga do višjih prihodkov.

Osredotočanje na načrtovanje kariere, ki gre z roko v roki z digitalnimi spretnostmi, vodi k višjim prihodkom. Ljudje, ki aktivno nadgrajujejo svoje znanje na področju IT imajo namreč več možnosti, da bi več zaslužili. Pomembno je, da izboljšamo naše znanje tujih jezikov, saj so ti pogosto ključ do uspeha in do novih priložnosti. Nadaljevanje izobraževanja je največji kapital, ki nam zagotavlja kompetentnost na trgu dela.

5. Prihranite vsaj pet odstotkov mesečnih prihodkov.

Kakorkoli se že klišejsko sliši, vedno je pametno hraniti denar in ga dajati »na stran« za težke čase ali za velike izdatke, kot so nov avtomobil, počitnice, boljši telefon. Idealna vsota prihranjenega denarja je 5 % trenutnih prihodkov, ki jih lahko vežete in poskrbite, da boste zaslužili tudi z obrestmi. Razmislite tudi o vlaganju v pokojninske sklade.

6. Pujsek za težke dni.

Vsaka odgovorna oseba ima nekje spravljen večjo vsoto denarja v primeru težkih in slabih dni. Ta naj bi po mnenju strokovnjakov bila velika za kar tri mesečne plače, saj bi z njo lahko na kratki rok krili nujne finančne primere v svojem življenju. V takšne slučaje uvrščamo bolezni, operacije, poškodbe, pogrebe … V kolikor med delovnim časom veliko potujete, se pogovorite z nadrejenim, kaj se bo zgodilo v primeru nesreče, ki bi silovito vplivala na potek vaše karierne poti – ste primerno zavarovani?

7. Si res celo življenje želim biti le zaposleni?

Mnoga podjetja dandanes ponujajo uravnotežene poti med delom in osebnim življenjem, ki omogočajo bolj enakomerno delovanje med tema dvema komponentama in s tem omogočajo nadaljevanje dela, v kolikor je zaposleni tega še sposoben. Na tak način je veliko ljudi svoje hobije preusmerilo v služenje denarja in se tako izognili nazivu »zaposlen«.

MojeDelo.com

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Subvencioniranje čakanja na delo se podaljšuje za vse, potrjeno tudi delo na kratko 10

Zakon prinaša tudi možnost kombinacije ukrepov, delo na kratko pa pride verjetno tudi v »redno«, pokrizno delovnopravno zakonodajo

TOP JOB
Delavci
Delavci Top službe – Petrol, Ikea, Lek iščejo finančnike; službe še v PwC, Sberbank, Renaultu Nissanu, Erste ...

Kljub kriznim razmeram nekatera podjetja iščejo nove kadre – pogledali smo aktualne ponudbe na trgu dela in izbrali najboljše

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Izračuni za Kurzarbeit: kolikšne bodo neto plače in kolikšni stroški dela 7

15 vprašanj in odgovorov o subvencioniranju skrajšanega delovnega časa

TOP JOB
Delavci
Delavci Top službe – svet EU išče direktorja, NLB pa CIO; službe še v SID banki, Leku, Vzajemni ...

Kljub kriznim razmeram nekatera podjetja iščejo nove kadre – pogledali smo aktualne ponudbe na trgu dela in izbrali najboljše