Top službe – svet EU išče direktorja, NLB pa CIO; službe še v SID banki, Leku, Vzajemni ... Top službe – svet EU išče direktorja, NLB pa CIO; službe še v SID banki, Leku, Vzajemni ... Kljub kriznim razmeram nekatera podjetja iščejo nove kadre – pogledali smo aktualne ponudbe na trgu dela in izbrali najboljše
Kolikim je država plačala prispevke in subvencionirala plače? Kolikim je država plačala prispevke in subvencionirala plače? Toliko državne koronapomoči je bilo izplačane do prejšnjega tedna
Izračuni za Kurzarbeit: kolikšne bodo neto plače in kolikšni stroški dela Izračuni za Kurzarbeit: kolikšne bodo neto plače in kolikšni stroški dela 15 vprašanj in odgovorov o subvencioniranju skrajšanega delovnega časa
Oglasno sporočilo

Zakaj se splača obiskati Karierni sejem MojeDelo.com?

Čas branja: 3 min
25.09.2016  23:59
Z naglico se približuje se 14. Karierni sejem MojeDelo.com. Izkoristite karierni dan in nas obiščite v Cankarjevem domu, kjer bomo za vas pripravili pester program aktivnosti, ki vam lahko pomagajo na karierni poti.
Zakaj se splača obiskati Karierni sejem MojeDelo.com?

Kaj je karierni sejem?

Karierni sejem je ena izmed aktivnih oblik iskanja zaposlitve. Gre za drugačen obisk – na sejmu se predstavljajo tista podjetja, ki v tem trenutku zaposlujejo ali pa že sedaj načrtujejo, da bodo zaposlovali v naslednjih mesecih. Obiskovalci sejma imajo tako odlično priložnost, da se predstavijo kadrovikom na stojnicah. Prav ste razumeli, razstavljavci so delodajalci, predstavljajo pa se obiskovalci – kandidati.

Karierni sejmi pa niso le stičišče med ponudbo in povpraševanjem, pač pa ponujajo širši vsebinski sklop aktivnosti, ki jih na sejmu lahko izkoristite – po navadi je večina storitev brezplačnih, zato jih je vredno izkoristiti in narediti korak naprej za svojo karierno pot. Storitve, ki jih ponuja večina zaposlitvenih sejmov so predvsem:

1. Karierna predavanja

Karierna predavanja ponujajo globlji vpogled v trg dela, možnosti zaposlovanja in karierni razvoj. Prav tako so številna predavanja namenjena veščini iskanja zaposlitve – znanju, ki ga formalna izobrazba v takšni obliki ne ponuja. Ker je število mest na predavanjih po navadi omejeno, je potrebna prijava.

2. Karierna svetovalnica – kakšen pa je vaš življenjepis?

Sodoben življenjepis, ki ga potrebuje iskalec zaposlitve, je prodajno pismo, ki ciljno osebo (kadrovika) prepriča, da bi o izdelku (paketu veščin, sposobnosti, znanj in želja posameznika) izvedel še več. Karierni svetovalci na sejmih pomagajo obiskovalcem, da pripravijo čim bolj učinkovit in grafično primeren življenjepis, s katerim lahko hitreje pridejo do razgovorov za zaposlitev.

3. Brezplačna psihometrična testiranja

Psihometrična testiranja so testi, ki bolj objektivno pokažejo osebnostne lastnosti in sposobnosti posameznika, ki se poteguje za prosto delovno mesto. Kadroviki jih uporabljajo kot orodja za globlji vpogled v posameznika kot osebo, ki bo sodelovala v njihovi delovni sredini.

4. Foto kotiček

Primerna slika je obvezen element življenjepisa. Žal si marsikdo ne more privoščiti profesionalnega fotografiranja, zato vam na kariernih sejmih ponujajo tudi to. Izkoristite priložnost in dobite primerno, poslovno fotografijo za vaš življenjepis.

Kako se pripraviti na sejem?

Največ s kariernih sejmov odnesejo tisti, ki se nanj pripravijo. Priprava pa ne pomeni le jutranje rutine in prihoda na prizorišče, pač pa se začne že nekaj dni prej.

  • Preden pristopite do stojnic podjetij, kjer bi radi delali, je smiselno, da do potankosti preučite morebitnega delodajalca. Raziskovanje vam pomaga tudi pri pripravi na vprašanja na razgovoru, hkrati pa boste zahteve podjetja lahko povezali z vami in vašimi kompetencami.
  • Ko je vaš seznam podjetij pripravljen, zanje pripravite primeren življenjepis. Izberite funkcijski ali kronološki življenjepis, izpostavite pomembne veščine in znanja. Pomembno je, da vsak življenjepis prilagodite posameznemu podjetju. 
  • Na sejmu boste ugotovili, da bo isti dogodek obiskalo več tisoč obiskovalcev. Časa, ki ga imate na razpolago, torej ni na pretek, saj mora vsak imeti priložnost, da se predstavi kadroviku. Priporočamo vam, da svojo predstavitev vadite. Na voljo boste imeli le nekaj minut, zato je pomembno, da jih znate izkoristiti.

Avtor: Maja Radišek, MojeDelo.com

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Subvencioniranje čakanja na delo se podaljšuje za vse, potrjeno tudi delo na kratko 10

Zakon prinaša tudi možnost kombinacije ukrepov, delo na kratko pa pride verjetno tudi v »redno«, pokrizno delovnopravno zakonodajo

TOP JOB
Delavci
Delavci Top službe – Petrol, Ikea, Lek iščejo finančnike; službe še v PwC, Sberbank, Renaultu Nissanu, Erste ...

Kljub kriznim razmeram nekatera podjetja iščejo nove kadre – pogledali smo aktualne ponudbe na trgu dela in izbrali najboljše

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Izračuni za Kurzarbeit: kolikšne bodo neto plače in kolikšni stroški dela 7

15 vprašanj in odgovorov o subvencioniranju skrajšanega delovnega časa

TOP JOB
Delavci
Delavci Top službe – svet EU išče direktorja, NLB pa CIO; službe še v SID banki, Leku, Vzajemni ...

Kljub kriznim razmeram nekatera podjetja iščejo nove kadre – pogledali smo aktualne ponudbe na trgu dela in izbrali najboljše