Topjob
Komentar

Neodvisnost pri kadrovanju v Sloveniji ni mogoča

16.09.2018 16:46
Čas branja: 6 min

V nadaljevanju:

Neodvisnost lahko definiramo kot pravni, sociološki, politični, psihološki, ekonomski pojav, včasih pa žal le kot administrativni postopek. Njeno ocenjevanje je potrebno pri sestavi nadzornih...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
IKT
SRC se podaja v vode kadrovskega outsourcinga
IKT
IKTRedakcija IKT SRC se podaja v vode kadrovskega outsourcinga

Njihova nova storitev podjetjem omogoča, da si lahko privoščijo izkušene kadrovske strokovnjake in sodobno kadrovsko digitalizacijo, kar dvigne storilnost in agilnost

FINANCE
Članki
(intervju) Največje napake kadrovskega prestrukturiranja
Finance
FinanceMateja Bizjak (intervju) Največje napake kadrovskega prestrukturiranja

Podjetja se kadrovskih prestrukturiranj lotevajo iz različnih poslovnih razlogov. Seveda pa ni nujno, da je končni izid takih postopkov odpuščanje delavcev. Trenutne svetovne zdravstvene razmere so kar nekaj podjetij postavile pred resne poslovne izzive. Posledično se veliko podjetij srečuje z reorganizacijo in prestrukturiranjem kadra, nekateri pa tudi z odločitvijo prenehanja poslovanja v celoti.

Moje finance
Finančna šola
5 vprašanj za osemnajstletnika, ki služi s TikTokom
Moje finance
Finančna šolaPia Bedene 5 vprašanj za osemnajstletnika, ki služi s TikTokom

Luka Čižmek je 18-letni najstnik, ki za podjetja, kot so Wolt, Zelene doline in McDonald's upravlja profile na družbenem omrežju TikTok. S podjetji se je povezal prek LinkedIna, kjer je oglaševal svojo storitev. »Pavziram četrti letnik srednje šole in delam na polno, ker se mi to bolj splača. Trenutno novih sodelovanj ne potrebujem, samo vzdržujem profile starih,« pravi Luka, ki bo gost na naši spletni zimski finančni šoli za najstnike.

FINANCE
Topjob
(e-knjiga) Ste pripravljeni na prihodnost dela?
Topjob
TopjobRedakcija Financ (e-knjiga) Ste pripravljeni na prihodnost dela?

Na milijone delavcev po svetu bo v prihodnjih letih in desetletjih potrebovalo ne samo usposabljanje, ampak kar prekvalifikacijo

Moje finance
Zaslužek
Bi višjo plačo? Tako si jo izpogajate
Moje finance
ZaslužekLana Dakić Bi višjo plačo? Tako si jo izpogajate

Če menite, da si zaslužite več, ni pametno takoj potrkati na šefova vrata in zahtevati višjo plačo. Pomembno je izbrati pravi trenutek in se na sestanek dobro pripraviti, se opremiti s konkretnimi dosežki, so si edini kadrovski strokovnjaki. Zbrali smo nekaj nasvetov, ki so vam lahko v pomoč na poti do višje plače.

Moje finance
Razno
Tinder, Ona-on, Badoo in Twoo. Kako in za koliko?
Moje finance
RaznoNina Simič Tinder, Ona-on, Badoo in Twoo. Kako in za koliko?

Čeprav zadnje leto ni naklonjeno druženju, še zlasti ne spoznavanju novih ljudi, smo ljudje vendarle mojstri iskanja rešitev. Številke za leto 2020 denimo kažejo v prid spletnim servisom za spoznavanje - samo največji slovenski spoznavni portal je zabeležil okrog 70 tisoč novih uporabnikov in skoraj dva tisoč novih parov, med epidemijo je Facebook svetu ponudil mobilno aplikacijo za zmenke. Novega partnerja je prek moderne tehnologije v tem obdobju spoznala tudi naša 32-letna sogovornica Tina. Kakšne možnosti ponujajo romantične aplikacije? Kakšna so doplačila? Kako so se znašli ponudniki »zmenkarskih« dogodkov v živo?

FINANCE
Manager
So nadzorni sveti postali šola, v kateri dobiš izkušnje za upravo?
Manager
ManagerPeter Frankl So nadzorni sveti postali šola, v kateri dobiš izkušnje za upravo? 9

Za šefa še ni, dajmo ga zato v NS?