Topjob

Po talente v šolo

Na strokovnih in poklicnih šolah je vsako leto več dijakov, šole pa podjetja vabijo, naj dijake sprejmejo na prakso in jih štipendirajo
Avtor
avtor
29.08.2018 19:10
Čas branja: 6 min

V nadaljevanju:

Zanimanje za poklice na tehničnem področju se v zadnjih letih veča. Čeprav so generacije mladih vse manjše, srednje strokovne šole zaznavajo rast števila dijakov, ponekod tudi za polovico. To...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
Manager
(Intervju) Skoraj vsi naši dijaki imajo delodajalca že v prvem letniku šolanja
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik (Intervju) Skoraj vsi naši dijaki imajo delodajalca že v prvem letniku šolanja 7

Partnerski odnos med šolo in podjetji je bistven, povezovanje v izobraževanju kot skupnem projektu pa je prihodnost šolstva, pravi Martin Pivk, direktor Šolskega centra Škofja Loka, kjer redno sodelujejo z več kot 400 podjetji in obrtniki, vsako leto pa zagotovijo praktično usposabljanje več kot tisoč dijakom in študentom.

FINANCE
V ponedeljek tudi v rdečih regijah pouk na daljavo: učitelje testirajo na korono
Finance
Pia Bedene V ponedeljek tudi v rdečih regijah pouk na daljavo: učitelje testirajo na korono 21

V rdečih regijah gre pouk v živo torej naprej. Še dve regiji postajata črni, tam šole v živo ni. Nekaterim staršem v črnih regijah bo zagotovljeno nujno varstvo. Beovičeva: Če gre za poslabšanje razmer zaradi izbruhov v DSO, je zapiranje šol manj smiselno

Moje finance
Finančna šola
"Če drži pregovor, da na mladih svet stoji, jim dajmo trdne temelje tudi pri ravnanju z denarjem"
Moje finance
Finančna šolaKsenija Sedej "Če drži pregovor, da na mladih svet stoji, jim dajmo trdne temelje tudi pri ravnanju z denarjem"

To meni učitelj Dragan Raičevič iz osnovne šole Kamnica, eden izmed skoraj 60 učiteljev, ki so se nam pridružili na osmem, tokrat virtualnem izobraževanju finančnega opismenjevanja za učitelje Mladi in denar. Tega že vrsto let za učitelje, ki si želijo predajati finančno znanje med svoje učence v sklopu svojih predavanj, delavnic, krožkov, organizira revija Moje finance.

FINANCE
Topjob
(e-knjiga) Ste pripravljeni na prihodnost dela?
Topjob
TopjobRedakcija Financ (e-knjiga) Ste pripravljeni na prihodnost dela?

Na milijone delavcev po svetu bo v prihodnjih letih in desetletjih potrebovalo ne samo usposabljanje, ampak kar prekvalifikacijo

Moje finance
Finančna šola
(izkušnje iz tujine) Trinajst dijakov na tritedenski delovni praksi v tujini
Moje finance
Finančna šolaKsenija Sedej (izkušnje iz tujine) Trinajst dijakov na tritedenski delovni praksi v tujini

Dijaki Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, bodoči ekonomski tehniki, so se znašli pred tritedenskim izzivom - odpravili so se na Iberski polotok na praktično usposabljanje pri delodajalcu (PUD) v tujini. Z Brage na Portugalskem sta se nam na kratko oglasila Alja in Domen, dijaka 4. letnika (najstarejša v trinajsterici dijakov), ki sta nam iz prve roke povedala, kako poteka njuna delovna praksa in kaj sta se v tem času bivanja in dela naučila.

Moje finance
Finančna šola
"Če drži pregovor, da na mladih svet stoji, jim dajmo trdne temelje tudi pri ravnanju z denarjem"
Moje finance
Finančna šolaMoje finance "Če drži pregovor, da na mladih svet stoji, jim dajmo trdne temelje tudi pri ravnanju z denarjem"

To mnenje je delil učitelj Dragan Raičevič iz osnovne šole Kamnica, eden izmed skoraj 60 učiteljev, ki so se nam pridružili na osmem, tokrat virtualnem izobraževanju finančnega opismenjevanja učiteljev Mladi in denar, ki ga že vrsto let za učitelje organizira revija Moje finance.

FINANCE
Okolje & energija
Pred izbiro srednje  šole ali fakultete: tu lahko mladi preverijo, kakšen profil inženirja so
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Pred izbiro srednje šole ali fakultete: tu lahko mladi preverijo, kakšen profil inženirja so

Tik pred letošnjim vpisom na srednje šole in fakultete je zaživela aplikacija KAMbi, ki mladim pomaga pri izbiri študija in poklica.

FINANCE
Manager
Lekcije direktorja škofjeloške šole, ki sodeluje s 400 podjetji in obrtniki
Manager
ManagerBojana Humar Lekcije direktorja škofjeloške šole, ki sodeluje s 400 podjetji in obrtniki 1

Dijaki in študenti z delom pri projektih v podjetjih poleg strokovnega znanja razvijajo veščine, ki so prav tako pomembne za uspeh: strpnost, zmožnost argumentiranja in reševanja problemov, vztrajnost.