Topjob
Oglasno sporočilo

Nove priložnosti na trgu dela v Pomurju

Prvi Karierni sejem v Murski Soboti, ki ga je organiziral zaposlitveni portal MojeDelo.com, ob podpori območne enote Zavoda za zaposlovanje Murska Sobota in Mestne občine Murska Sobota, je pokazal, kako pomembno ga je bilo pripraviti. Obiskalo ga je več kot 1.000 ljudi, razstavljajo pa je 23 uspešnih podjetij. Kmalu bo tudi jasno kdo izmed iskalcev službe, je to ob obisku sejma tudi dobil. Velik obisk sejma je dokaz, da je povpraševanje med iskalci dela v Murski Soboti visoko.
Avtor
05.03.2017 23:59
Čas branja: 2 min

Pomikamo se na bolje

Velika gneča je dokaz, da je sejem zadetek v polno”, je dejal župan občine dr. Aleksander Jevšek, ki je bil eden izmed sodelujočih na okrogli mizi, kjer so strokovnjaki, ki se ukvarjajo z zaposlovanjem, razpravljali o razlogih za visoko brezposelnost v pomurski regiji.

Čeprav je mogoče, da je slika tako črna, kar se stopnje brezposelnosti tiče, mislim, da je čas, da se izkopljemo iz pesimizma. Po padcu Mure in Pomurke zdaj vidimo, da se stvari počasi, a zanesljivo premikajo na bolje,” je poudaril župan Murske Sobote. Kljub temu da je stopnja brezposelnosti v upadanju, je še vedno najvišja v Sloveniji. Slika ni tako črna: investitorji trkajo na vrata, bruto proizvod se povečuje, vzpon je viden na več področjih. »Mislim, da moramo optimistično predstaviti našo regijo in videti izzive v drznih idejah. Pomurje se more rešiti stigme, da je to regija kmetov in šivilj,” je še dodal.

Trenutna situacija ni slaba

Iz območne enote Zavoda za zaposlovanje poudarjajo, da situacija ni slaba. Razpisanih imajo 110 delovnih mest. Problemi zaposlovanja nastajajo, ker podjetja iščejo podobne profile kadrov, zato se lotevajo različnih ukrepov, da bi prekvalificirali kader, da bi lahko ljudi usposobili za delovna mesta, ki so na voljo. Delovna mesta iščejo in ustvarjajo tudi za ljudi, ki niso zaposljivi.

Uspešno zgodbo so na sejmu predstavili tudi iz podjetja Elrad, kjer imajo že vek kot 20 let izkušenj in   Pomurju zaposlujejo 450 ljudi. Podjetje, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo elektronskih naprav ima največjo prednost pri nudenju kvalitete, zanesljivosti in rešitev za naročnike.

“Imamo sposobne ljudi, ki so inovativni, ki ves čas iščejo in brskajo za boljšimi tehnologijami in boljšimi rešitvami. Seveda iščemo kadre, ki imajo tehnična znanja, iščemo pa tudi kadre, ki nimajo izkušenj, pa le te pridobijo znotraj podjetja. Seveda pa si najbolj želimo ljudi, ki imajo veliko željo delati pri nas, ki jih vodi pozitivna naravnanost in veselje do dela.” Je poudarila Simona Kovač, ki je vodja kadrovske službe v podjetju Elrad.

Obetajo se boljši časi

Nikar ne pozabite tega, da imate pri vas inovativne ljudi, da imate Orhidejo, Lušt, Organico, Elrad, ki so zelo uspešna podjetja in da imate veliko možnosti za razvoj turizma. Ljudje so vedno bolj lačni priložnosti, videti je, da razumejo, da se kariera razvije in da je na njej treba delati. Nič ne pade iz neba, treba se je izobraževati, dopolnjevati svoja znanja in biti ves čas na preži za priložnostmi.”  Poudarja Maruša Grah, direktorica marketinga pri Styria digital marketplaces, ki upravlja s portalom MojeDelo.com

Ustvarjajo se nove priložnosti!

Pomurje ima veliko prednosti pred ostalimi v naravnih danostih, možnostih turizma, ustanavljanju mikro podjetij in v predelovalni industriji.  Pomurje ima vse danosti, da popravi slabo statistiko zaposlovanja. Ob  Aktivnostih, ki jih in, ki jih bodo izvajajo, da se situacija na trgu dela izboljša, da Pomurje postane vedno bolj privlačno za investitorje in iskalce zaposlitve, lahko v naslednjih letih pričakujemo  zelo dober končen rezultat.

Tudi na portalu MojeDelo.com je trenutno objavljenih več kot 100 prostih delovnih mest iz pomurske regije, kar ponuja številne možnosti za posameznike, da ne le najdejo sebi primerno delovno mesto, temveč pri ponudnikih razvijejo kariero.