Topjob
Oglasno sporočilo

Nova sezona, nove priložnosti

September ni prelomen le za naše podmladke, ki že nestrpno čakajo, da gredo nazaj (ali prvič) v šolo, kjer bodo vsak dan s svojo radovednostjo srkali nova znanja. Niso le oni tisti, ki so si čez poletje nabirali energijo za novih deset šolskih mesecev, za nove dogodivščine, nove ocene, nove kontrolne naloge … Tudi vi, njihov starš, ste najverjetneje poletje izkoristili za uživanje, za sproščanje, v september pa boste zakorakali polni novega elana. In s takim elanom se lotite tudi iskanja zaposlitve!
Avtor
04.09.2016 23:59
Čas branja: 2 min

Dnevi bodo vse krajši, listje bo začelo vztrajno padati, temperature bodo nižje, in kakorkoli se vam bo zdelo, da prihajajo turobni in dolgočasni meseci, se to ne pozna na trgu dela.

Zaposlovanje in iskanje novega kadra tekom leta prihaja v valovih. Tako strokovnjaki ocenjujejo, da je najboljši čas v letu, ko podjetja iščejo nove zaposlene, ravno september in oktober ter januar in februar, odvisno od področja, na katerem bi se radi zaposlili. Septembra se kadroviki in direktorji podjetij vračajo iz dopusta nazaj v službo, zato celoten zaposlitveni postopek poteka veliko bolj tekoče, hitro in efektivno. Obstajajo podjetja, ki tekom poletja objavijo razpis za delovno mesto, z branjem in selekcijo pa začnejo šele septembra, ko je celotna ekipa spet zbrana. S tem si prihranijo čas, saj se zavedajo, da mora biti rok za omogočene prijave zadosti dolg, da privabi čim večje število kandidatov, in bi bila izguba časa, da bi prijavni postopek vlekli pozno v september ali v začetek oktobra. V primeru, da prijave na delovna mesta še vedno potekajo, se pripravite, prijavite in v kratkem lahko pričakujete odgovor, dokaj hitro mu bosta sledila razgovor in sporočanje rezultatov.

Zakaj je september še idealen mesec za iskanje zaposlitve? Pričakujete lahko, da boste kot novi zaposleni na delovno mesto prišli v oktobru ali v novembru. In kaj se odvija decembra? Novoletne poslovne zabave, teambuildingi in prednovoletne večerje! Odlična priložnost, da vse zaposlene v podjetju na hitro spoznate, se z njimi povežete in ustvarite pravo socialno klimo v podjetju, v katerem se boste počutili odlično. Morda si boste na ta način znali najti tudi mentorja, ki mu boste zaupali in se napotili do njega v primeru nejasnosti ter ostalih težav.

In še zadnji razlog, ki vam ga lahko naštejemo … Podjetja z novimi projekti velikokrat začnejo ravno v januarju in februarju, zato zaposlujejo že par mesecev prej, da bi bila oseba, ki bo zadolžena za nove projekte, na polno pripravljena in uvedena takrat, ko bo to najbolj potrebno.

Avtor: Anja Damjanović za MojeDelo.com