Topjob
Oglasno sporočilo

8 služb za tiste, ki ne želijo nikoli delati

Nikakor ne podpiramo lenobe, temveč govorimo o službah, za katere lahko rečemo: »Jaz ne delam, jaz uživam.« In tako celo življenje ... Drugi pravijo: »Delaj to, kar ljubiš in ne boš delal niti enega dne v življenju.« Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste se morali po enotedenskem dopustu vrniti na delo in je to bilo tako težko? Kaj pa, če vam rečemo, da lahko vaš najljubši dopust spremenite kar v službo?
Avtor
10.07.2016 23:59
Čas branja: 2 min

1. Obsedeni s kulturo

Želite si: vključevati v tuje kulture, učiti se jezika, širiti znanje o politiki in zgodovini posameznega območja.

Delo za vas: Ste kdaj razmišljali, da bi v tujini postali učitelj angleščine? Pomislite, kašno znanje angleščine imate in ali bi bili sposobni v državi, kjer angleščine sploh ne govorijo, poučevati začetnike? Če imate radi kulturo, naredite primerne izpite in postanite vodnik po muzejih ...

2. Obsedeni z dobrimi deli

Želite si: delati z ljudmi, prostovoljiti. Tudi na počitnicah.

Delo za vas: Delo z ljudmi, skrb za ljudi ali delo s starejšimi v domovih za upokojence ali celo skrb za paciente bi bila morda dobra rešitev za vas. Razmislite, ali bi radi delali v socialni ustanovi in nudili pomoč ljudem, ki so jo potrebni (otrokom v stiski, družinam, ki so jih prizadele tragedije ...).

3. Obsedeni z raziskovanjem

Želite si: odkrivati skrivnosti starih civilizacij, učiti se o drugih kulturah in o ljudeh, ki živijo na posameznem območju.

Delo za vas: Lahko bi postali antropolog, arheolog, arhitekt ali celo gradbeni inženir. To so predvsem zanimiva dela, kjer 100% nikoli ni dolgčas.

4. Obsedeni s hrano

Želite si: odkrivati in preizkušati nove jedi, kjerkoli že ste.

Delo za vas: Obkrožite se s hrano tudi v službi in postanite nutricionist, kuhar, izvajalec cateringa, preizkuševalec ... Inšpektor?

5. Obsedeni z luksuzom

Želite si: uživati v luksuznih hotelih, masažnih in lepotnih centrih ...

Delo za vas: Ste že pomislili, da bi se preusmerili v kozmetologijo, kjer bi preizkušali in mešali nove sestavine za izdelavo novih krem? Bi radi izdelovali nakit po zadnji modi in s tem služili? Kaj pa, če opravite licenco za nepremičninskega agenta in prodajate ali oddajate luksuzne nepremičnine?

6. Obsedeni z naravo

Želite si: kampirati pod milim nebom, pohajkovati in hoditi v hribe ...

Delo za vas: Naravovarstvena smer je idealna za vas, študij biologije je tudi super ideja, prav tako pa se lahko odločite, da boste širili taborniški ali skavtski duh med novimi generacijami in jih spremljali kamorkoli gredo.

7. Obsedeni z vožnjo

Želite si: organizirati popotovanja, voziti se v neznano, raziskovati nove kraje ...

Delo za vas: Kaj pa, če bi postali voznik taksija? Tako bi bili neprestano v stiku s cesto in z ljudmi. Opravite izpit za avtobus in se prijavite na razpis v turistično agencijo, kjer lahko turiste prevažate v zanimive kraje. Še bolj zanimivo bi bilo, da opravite izpit za tovornjake in uživate življenje šoferja.

8. Obsedeni z vodo

Želite si: biti v ali poleg vode, ne glede na to, ali je govora o bazenu, oceanu, reki ali jezeru.

Delo za vas: Opravite izpit za reševalca iz vode in cele dneve preživite na plaži, v sproščenem vzdušju. Povežite se z agencijami, ki nudijo storitve potapljanja za turiste in jih vodite po zanimivih točkah. Razmislite, ali bi bilo zanimivo za vas delo v rafting centru, kjer bi vodili skupine avanturistov ...

Avtor: Anja Damjanović za MojeDelo.com