Če želite stabilnejšo banko, zaposlite žensko Če želite stabilnejšo banko, zaposlite žensko Banke, ki imajo v svojih upravah ženske, poslujejo bolje. Zakaj potem večina žensk kljub visoki izobrazbi zaseda slabše položaje?
OECD: Slovenke zaslužijo za slabo petino manj kot Slovenci OECD: Slovenke zaslužijo za slabo petino manj kot Slovenci Pri deležu BDP za izobraževanje smo pod povprečjem držav OECD, v vrhu pa smo pri mladih na terciarnem izobraževanju
V javnem sektorju v dobrih štirih letih plače višje za desetino V javnem sektorju v dobrih štirih letih plače višje za desetino Povprečna bruto plača v javni upravi in obrambi julija spet čez dva tisočaka, od začetka leta 2014 je višja za petino

Top 10 služb na svetu

Čas branja: 1 min
17.04.2016  10:02
Najhitreje bodo priložnost našli analitični poklici - kje na seznamu je vaša služba?
Top 10 služb na svetu

Če razmišljate o kariernem napredovanju in novih priložnostih, bodite pozorni, da boste izbirali med najboljšimi službami. Zaposlitveni portal CareerCast je namreč objavil seznam najboljših služb v tem letu, ki so jih ocenili glede na delovno okolje, dohodek, prihodnost takšne vrste dela in 11 dejavnikov stresa. Na vrhu so poklici z analitičnega, statističnega in matematičnega področja.

Včeraj smo vam predstavili najslabše službe tega leta, v nadaljevanju pa si preberite o desetih najboljših službah tega leta.

1. Analitik

Za ta poklic so številne priložnosti v precej panogah - od bančništva, financ, računovodstva, borznega posredništva do industrije. Ne samo da je povpraševanje po analitikih precejšnje, je tudi najbolj privlačno za mlade, kaže poročilo.

poslovni-analitik-ss.1460709125.jpg.w.960px.jpg

2. Statistik

Podjetja dajejo vse več poudarka statističnim analizam na različnih področjih, kar je priložnost za izobražene statistike. Povpraševanje po njih naj bi se povečalo za tretjino, zato je ta poklic eden najboljših na lestvici.

financni-analitik-ss.1460709238.jpg.s.960px.jpg

3. Specialist za varnost informacij

Vse večja pomembnost računalništva v oblaku in varovanja občutljivih podatkov veča povpraševanje po strokovnjakih za varnost informacij. Veliko priložnosti za delo in dobro plačilo so vzrok za tako visoko uvrstitev na lestvici.

omogocen-dostop-ss.1460709917.jpg.n.960px.jpg

4. ORL-specialist

Zaradi staranja prebivalstva in napredka na področju zdravstva bo po ORL-specialistih vse več povpraševanja.

pregled-uses-ss.1460713091.jpg.n.960px.jpg

5. Specialist za slikovno diagnostiko

Zaradi napredovanja ultrazvočne tehnologije v zdravstvu bo vse več povpraševanja tudi po specialistih za slikovno, zlasti ultrazvočno diagnostiko.

scitnica-ultrazvok-th.1460710302.jpg.w.960px.jpg

6. Matematik

Poklic matematika postaja vse bolj zaželen tudi v zasebnem sektorju, saj podjetja vse bolj potrebujejo različne matematične analize.

matemattik-ss.1460713134.jpg.n.960px.jpg

7. Programer

V Sloveniji in tudi po svetu primanjkuje IT-kadra, še posebej pa so zaželeni programerji, ki so zaradi velikega povpraševanja in dobrih plač na lestvici najboljših deset.

programer-th.1419280824.jpg.n.960px.jpg

8. Analitik računalniških sistemov

Da bi bili zaposleni najbolj produktivni, mora brezhibno delovati tudi računalniška tehnologija. Analitiki računalniških sistemov so tako posrednik med zaposlenimi in tehnološkimi strokovnjaki.

moz-s-tablico-th.1460711429.jpg.w.960px.jpg

9. Logoped

V prihodnjih letih naj bi bilo tudi vse več povpraševanja po logopedih, napoveduje Careercast.

pediatrinja-ss.1460713115.jpg.n.960px.jpg

10. Aktuar

Spremembe na področju zavarovalniške zakonodaje kot tudi nove zavarovalniške storitve večajo povpraševanje po aktuarjih. Zaradi dobrih možnosti za zaposlitev in dobre plače ter delovnega okolja se je poklic znašel med desetimi najboljšimi.

analitik01-ss.JPG-1000px.1456406163.JPG.n.960px.jpg

Spremljajte nas na portalu Top job

In če niste zadovoljni s svojo službo, zakaj ne bi premislili o napredovanju po svoji karierni lestvici? Pri tem vam lahko pomagamo - vsak teden vam prinašamo več kot 20 najboljših služb doma in v tujini. Da boste vedno na tekočem, se naročite na pismo urednice poratala Top job.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TOP JOB
Delavci
Delavci Je vaša služba med najslabšimi? 1

Če ne delate v medijih, vojski ali trgovini, potem ne morete reči, da imate najslabšo službo na svetu

MANAGER
Manager
Manager Življenje z roboti: največ služb bodo vzeli belim ovratnikom 2

Umetna inteligenca in avtomatizacija bliskovito zmanjšujeta potrebe po človeški delovni sili. Bomo zato živeli manj naporno in bili...

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Dijake srednjih gradbenih poklicnih šol čaka zanesljiva zaposlitev 3

V gradbeništvu in komunali je dovolj služb za kadre s srednješolsko izobrazbo. Gradbeniški poklici, ki se čedalje bolj posodabljajo,...

AVTO
Novosti
Novosti Uživači, ste pripravljeni na zgoraj brez? 1

Mazda MX-5 je sinonim za roadstersko erotiko že 25 let, s prihodom četrte generacije za najmanj 23.990 evrov pa je še bolj jasno zakaj -...

AVTO
Novosti
Novosti Poslovni Mercedes za vsak domači biznis 4

Na slovenske ceste je zapeljal novi Mercedes-Benz razred E, med obrtniki, poslovneži, direktorji, gospodi v pokoju, taksisti in...

AVTO
Novosti
Novosti Z divjim BMW M2 po Hungaroringu 2

Med prvimi smo sedli v strupeni BMW M2, ga ogreli po cestah na obrobju Budimpešte ter divje pognali po slovitem Hungaroringu. Najcenejši...