Top službe - ECB išče svetovalce nadzornike; službe še v SDH, OMV, Elanu, BSH in še 15 podjetjih Top službe - ECB išče svetovalce nadzornike; službe še v SDH, OMV, Elanu, BSH in še 15 podjetjih Pregledali smo ponudbo služb doma in v tujini ter izbrali najboljše
Zakaj morate s kandidati za službo ravnati kot s svojimi kupci Zakaj morate s kandidati za službo ravnati kot s svojimi kupci Kandidati so vaši (morebitni) kupci, zato poskrbite, da postopek izbire in zaposlovanja ne pusti grenkega priokusa.
Ste motivirani? Le vsak tretji menedžer dobi mesečni bonus Ste motivirani? Le vsak tretji menedžer dobi mesečni bonus Slovenski šefi imajo največji delež fiksne plače v regiji, kar ne zagotavlja ravno motivacije za visoko uspešnost
Službe, ki jih bo prinesla industrija 4.0 Službe, ki jih bo prinesla industrija 4.0 Pred informativnimi dnevi smo pogledali, katere službe in veščine bodo zmagovalne v času avtomatizacije in robotizacije
Slovenijo zaradi napotenih delavcev zatožili Bruslju. Kaj snuje vlada? Slovenijo zaradi napotenih delavcev zatožili Bruslju. Kaj snuje vlada? Vladna skupina že proučuje veljavno ureditev in možnost poenotenja zavarovalnih podlag in osnov za vsa socialna zavarovanja

Je vaša služba med najslabšimi?

Čas branja: 2 min
16.04.2016  10:01
Če ne delate v medijih, vojski ali trgovini, potem ne morete reči, da imate najslabšo službo na svetu
Je vaša služba med najslabšimi?

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
The Independent dodaj
Uber dodaj
Top job dodaj

Preberite tudi:
  1. Top 10 služb na svetu

Ste še vedno utrujeni od celotnega delovnega tedna? Razmišljate, da je vaša služba med najslabšimi na svetu? Pomislite še enkrat! Zaposlitveni portal CareerCast je namreč objavil seznam najslabših služb v letu 2016. Izbirali so jih glede na delovno okolje, dohodek, prihodnost takšne vrste dela in 11 dejavnikov stresa.

To je prvih deset:

1. Novinar tiskanega časopisa

Zmanjševanje števila tiskanih izdaj časopisov v zadnjem desetletju - eden zadnjih, ki je denimo končal izdajanje, je britanski Independent - je zmanjšalo tudi povpraševanje po novinarjih, znižalo pa se je tudi plačilo.

novinarka_SHU.1206292278.jpg.n.960px.jpg

2. Gozdar

Ker se vse več vsebin iz tiskanih oblik seli na splet, to posredno vpliva tudi na lesno industrijo. Pomembna dejavnika, da je služba med najslabšimi, sta tudi nevarno delovno okolje in stres.

gozdar-motorna-zaga.1413311964.jpg.w.960px.jpg

3. Voditelj/novinar televizijskega programa

Vse manj priložnosti za delo v tej panogi, nizka plača in precejšen stres pri delu pred javnostjo so glavni razlogi za eno najslabših služb tega leta.

tv-reporter-ss.1460708581.jpg.n.960px.jpg

4. Radijski DJ

Konkurenca radijskim postajam so podcasti in pretočne storitve, zato pri krčenju stroškov vse bolj uporabljajo posebne programe za predvajanje glasbe na radiu kot pa zaposlene. Poleg slabih pričakovanj je to tudi slabo plačano delo, zato je med najslabšimi v letu 2016.

radijska-voditeljica-ss.1460708647.jpg.w.960px.jpg

5. Vojak

Najbolj stresno delo, hkrati pa tudi slabo plačano, zato so vojake uvrstili med top 10.

vojska-pocek1-be.1460706565.jpg.w.960px.jpg

6. Deratizator, uničevalec mrčesa

Ne samo da pri delu uporabljajo nevarne kemikalije, soočiti se morajo tudi z nevarnimi glodavci in drugimi živalmi, medtem ko je plačilo slabo.

deratizator-ss.1460708553.jpg.n.960px.jpg

7. Prodajalec (v prodaji na drobno)

Čeprav marsikdo začne svojo kariero kot občasni delavec v trgovini, je delo v trgovini s polnim delovnim časom in za več let resen izziv: slabo plačilo, precejšen stres, težko delo.

trgovina-ss.1460706908.jpg.w.960px.jpg

8. Tržnik oglasov

Slabe napovedi za zaposlitev v prihodnosti in stresno delo so pripomogli k temu, da se je ta poklic prvič znašel med desetimi najslabšimi.

letni-razgovor-ss.1460707189.jpg.n.960px.jpg

9. Voznik taksija

Nenehna vožnja že tako povzroča stres in večjo izpostavljenost nevarnosti, dodajte k temu še nizko plačilo in močno konkurenco, v tujini tudi Uber in Lyft.

tksist-ss.1460708611.jpg.w.960px.jpg

10. Gasilec

Poklic z nenehnim stresom in nenehno ogroženim življenjem.

pozar-gasilci.1460707413.jpg.c.960px.jpg

Ekonomist šele na 176. mestu najslabših

Med naslednjo deseterico najslabših so se uvrstili med drugim paznik, pristaniški delavec, smetar, vzgojitelj, poštar, slikopleskar, kuhar, gradbinec, nepremičninski agent je denimo na 21. mestu, voznik tovornjaka na 23. mestu, sledita policist in voznik avtobusa.

Ekonomist se je znašel šele na 176. mestu najslabših, finančni analitik pa na 173. mestu.

Celoten seznam 200 najslabših služb.

In katerih je top 10. Objavili smo jih v članku Top službe na svetu.

Spremljajte nas na portalu Top job

In če menite, da je vaša služba še vedno med najslabšimi, zakaj ne bi premislili o njeni zamenjavi? Napredovanju na svoji karierni lestvici? Pri tem vam lahko pomagamo - vsak teden vam prinašamo več kot 20 najboljših služb doma in v tujini. Da boste vedno na tekočem, se naročite na pismo urednice poratala Top job.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Življenje z roboti: največ služb bodo vzeli belim ovratnikom 2

Umetna inteligenca in avtomatizacija bliskovito zmanjšujeta potrebe po človeški delovni sili. Bomo zato živeli manj naporno in bili...

AVTO
Nasveti
Nasveti Sedem tipov voznikov; ste na cesti kaznovalec, vsevednež ali ubežnik? 2

Raziskava, ki sta jo izvedla Goodyear in LSE, razkriva, da se na naših cestah dnevno srečuje sedem različnih tipov osebnosti voznikov....

FINANCE
Članki
Članki Živeli prekerci! 14

Uber ni grožnja evropskim idealom, ampak priložnost za znižanje brezposelnosti mladih.

AGROBIZ
Novice
Novice Pridelavo hrane lahko pocenijo tudi brezpilotna letala

Ta letala skenirajo kmetijske površine, iz zraka zaznajo območja, kjer so rastline podvržene različnim stresom in ker tehnologija v...

TOP JOB
Delavci
Delavci Ko zmrzne trg dela: Decembra bi okrepili kolektiv, a se ne da 3

Medtem ko v ZDA decembra ne manjka priložnosti za zaslužka željne, se v Sloveniji konec leta ponudba in povpraševanje po delu ne...

TOP JOB
Delavci
Delavci Na plaži sanjate o novi službi? Izkoristite poletno zatišje!

Tudi če šefa ni v službi, novo službo iščite šele po koncu delovnega časa