OECD: Slovenke zaslužijo za slabo petino manj kot Slovenci OECD: Slovenke zaslužijo za slabo petino manj kot Slovenci Pri deležu BDP za izobraževanje smo pod povprečjem držav OECD, v vrhu pa smo pri mladih na terciarnem izobraževanju
V javnem sektorju v dobrih štirih letih plače višje za desetino V javnem sektorju v dobrih štirih letih plače višje za desetino Povprečna bruto plača v javni upravi in obrambi julija spet čez dva tisočaka, od začetka leta 2014 je višja za petino

Je vaša služba med najslabšimi?

Čas branja: 2 min
16.04.2016  10:01
Če ne delate v medijih, vojski ali trgovini, potem ne morete reči, da imate najslabšo službo na svetu
Je vaša služba med najslabšimi?

Preberite tudi:
  1. Top 10 služb na svetu

Ste še vedno utrujeni od celotnega delovnega tedna? Razmišljate, da je vaša služba med najslabšimi na svetu? Pomislite še enkrat! Zaposlitveni portal CareerCast je namreč objavil seznam najslabših služb v letu 2016. Izbirali so jih glede na delovno okolje, dohodek, prihodnost takšne vrste dela in 11 dejavnikov stresa.

To je prvih deset:

1. Novinar tiskanega časopisa

Zmanjševanje števila tiskanih izdaj časopisov v zadnjem desetletju - eden zadnjih, ki je denimo končal izdajanje, je britanski Independent - je zmanjšalo tudi povpraševanje po novinarjih, znižalo pa se je tudi plačilo.

novinarka_SHU.1206292278.jpg.n.960px.jpg

2. Gozdar

Ker se vse več vsebin iz tiskanih oblik seli na splet, to posredno vpliva tudi na lesno industrijo. Pomembna dejavnika, da je služba med najslabšimi, sta tudi nevarno delovno okolje in stres.

gozdar-motorna-zaga.1413311964.jpg.w.960px.jpg

3. Voditelj/novinar televizijskega programa

Vse manj priložnosti za delo v tej panogi, nizka plača in precejšen stres pri delu pred javnostjo so glavni razlogi za eno najslabših služb tega leta.

tv-reporter-ss.1460708581.jpg.n.960px.jpg

4. Radijski DJ

Konkurenca radijskim postajam so podcasti in pretočne storitve, zato pri krčenju stroškov vse bolj uporabljajo posebne programe za predvajanje glasbe na radiu kot pa zaposlene. Poleg slabih pričakovanj je to tudi slabo plačano delo, zato je med najslabšimi v letu 2016.

radijska-voditeljica-ss.1460708647.jpg.w.960px.jpg

5. Vojak

Najbolj stresno delo, hkrati pa tudi slabo plačano, zato so vojake uvrstili med top 10.

vojska-pocek1-be.1460706565.jpg.w.960px.jpg

6. Deratizator, uničevalec mrčesa

Ne samo da pri delu uporabljajo nevarne kemikalije, soočiti se morajo tudi z nevarnimi glodavci in drugimi živalmi, medtem ko je plačilo slabo.

deratizator-ss.1460708553.jpg.n.960px.jpg

7. Prodajalec (v prodaji na drobno)

Čeprav marsikdo začne svojo kariero kot občasni delavec v trgovini, je delo v trgovini s polnim delovnim časom in za več let resen izziv: slabo plačilo, precejšen stres, težko delo.

trgovina-ss.1460706908.jpg.w.960px.jpg

8. Tržnik oglasov

Slabe napovedi za zaposlitev v prihodnosti in stresno delo so pripomogli k temu, da se je ta poklic prvič znašel med desetimi najslabšimi.

letni-razgovor-ss.1460707189.jpg.n.960px.jpg

9. Voznik taksija

Nenehna vožnja že tako povzroča stres in večjo izpostavljenost nevarnosti, dodajte k temu še nizko plačilo in močno konkurenco, v tujini tudi Uber in Lyft.

tksist-ss.1460708611.jpg.w.960px.jpg

10. Gasilec

Poklic z nenehnim stresom in nenehno ogroženim življenjem.

pozar-gasilci.1460707413.jpg.c.960px.jpg

Ekonomist šele na 176. mestu najslabših

Med naslednjo deseterico najslabših so se uvrstili med drugim paznik, pristaniški delavec, smetar, vzgojitelj, poštar, slikopleskar, kuhar, gradbinec, nepremičninski agent je denimo na 21. mestu, voznik tovornjaka na 23. mestu, sledita policist in voznik avtobusa.

Ekonomist se je znašel šele na 176. mestu najslabših, finančni analitik pa na 173. mestu.

Celoten seznam 200 najslabših služb.

In katerih je top 10. Objavili smo jih v članku Top službe na svetu.

Spremljajte nas na portalu Top job

In če menite, da je vaša služba še vedno med najslabšimi, zakaj ne bi premislili o njeni zamenjavi? Napredovanju na svoji karierni lestvici? Pri tem vam lahko pomagamo - vsak teden vam prinašamo več kot 20 najboljših služb doma in v tujini. Da boste vedno na tekočem, se naročite na pismo urednice poratala Top job.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Življenje z roboti: največ služb bodo vzeli belim ovratnikom 2

Umetna inteligenca in avtomatizacija bliskovito zmanjšujeta potrebe po človeški delovni sili. Bomo zato živeli manj naporno in bili...

MANAGER
Manager
Manager Izpovedi delavcev-migrantov: Spiš in delaš, spiš in delaš. In nič drugega. 10

Zgodbe tistih drugih migrantov, ki niso pribežali zaradi vojne. Kdo ogroža koga - oni nas ali mi njih?

OK & EN
Novice
Novice V Gen-I v Novi Gorici prispelo pismo z neznano belo snovjo

Policijska uprava Nova Gorica je bila danes ob 9.10 obveščena, da so v družbi Gen-I prejeli sumljivo pisemsko pošiljko. Policisti so...

TOP JOB
Delavci
Delavci Evropska komisija: s podjetništvom do več služb

Kljub izboljšavam so še vedno velike razlike med državami članicami EU pri gospodarski rasti, zaposlovanju in drugih ključnih...

FINANCE
Članki
Članki Nujna pomoč za Kolarjevo: Pet novih uradnikov, vsak za petinski delovni čas 2

So izumili nov način za »dodatke« nekaterim zdravnikom, sicer zaposlenim za polni delovni čas v zdravstvu? Ministrstvo Milojke Kolar...